Aug 13, 2017

Varning


Vi såg en gubbe på motorvägen idag. Sen såg vi varningstriangeln 10 m från bilen. Pål undrade varför han inte tog med sig triangeln när han ändå gick längre bort från bilen. Vad är det för avstånd som gäller egentligen? Det finns många källor till kunskap. minador på Flashback rekommenderar att sätta varningstriangeln på taket, iaf i stadstrafik. En del körskolor vägleder också i trafikregelsdjungeln men vi väljer NTF's information.


Add caption
Var ska varningstriangeln placeras?Var ska varningstriangeln placeras bakom bilen vid olycka?Varningstriangel ska sättas ut om du blivit stående på en körbana eller vägren och inte genast kan flytta fordonet. Detta gäller alltid om den tillåtna hastigheten på platsen är högre än 50 km/tim och det är förbjudet att stanna eller parkera. Tänk på att det även gäller släpfordon.
Varningstriangel ska också sättas ut om ditt fordon blivit stående i en plankorsning. Du måste då vidta de åtgärder som behövs för att varna andra trafikanter och förare av järnvägståg eller spårvagn.
Du måste också sätta ut varningstriangel om du av något annat skäl än t ex motorfel parkerat på en körbana utanför tättbebyggt område och väderleksförhållandena eller annat gör det svårt att i tid se fordonet.

Pics from the Internet

No comments: