Mar 13, 2012

Kladdkaka 2012


It's high time to update my recipe!

Kladdkaka
Ingredienser
100 g smör/margarin
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

75 g grovhackad mörk choklad (alt 1 dl torkad aprikos, craisins, valnöt osv)
margarin & grahamsmjöl till formen
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa socker och ägg pösigt, blanda med smöret. Rör ner övriga bakingredienser. Vänd i eventuell choklad/frukt/nötter. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 18 min. Kakan blir låg med ljus yta och kladdig under. Låt kakan svalna lite. Gott med glass och lite frukt eller bär. Eller varför inte Milda vaniljvisp?

Sorry I didn't get a picture of a whole brownie pan but I couldn't  help myself... 
(well, I guess help myself is exactly what I did)

2 comments:

momJ said...

Still a favorite at our house. :)

Unknown said...

Thank You 😘