It's high time to update my recipe!
Kladdkaka
Ingredienser
100 g smör/margarin
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
75 g grovhackad mörk choklad (alt 1 dl torkad aprikos, craisins, valnöt osv)
margarin & grahamsmjöl till formen
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa socker och ägg pösigt, blanda med smöret. Rör ner övriga bakingredienser. Vänd i eventuell choklad/frukt/nötter. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 18 min. Kakan blir låg med ljus yta och kladdig under. Låt kakan svalna lite. Gott med glass och lite frukt eller bär. Eller varför inte Milda vaniljvisp?
Kladdkaka
Ingredienser
100 g smör/margarin
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
75 g grovhackad mörk choklad (alt 1 dl torkad aprikos, craisins, valnöt osv)
margarin & grahamsmjöl till formen
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa socker och ägg pösigt, blanda med smöret. Rör ner övriga bakingredienser. Vänd i eventuell choklad/frukt/nötter. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 18 min. Kakan blir låg med ljus yta och kladdig under. Låt kakan svalna lite. Gott med glass och lite frukt eller bär. Eller varför inte Milda vaniljvisp?
Sorry I didn't get a picture of a whole brownie pan but I couldn't help myself...
(well, I guess help myself is exactly what I did)
|
2 comments:
Still a favorite at our house. :)
Thank You 😘
Post a Comment