Smet
100g smör
1½ tsk mjölk
2 ägg
3 dl socker
100g hasselnötskärnor
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr
2 dl florsocker
1-2 msk kakao
1½ msk mjölk
Garnering
hasselnötter
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smör, lägg till mjölk. Blanda bakpulvret i mjölet. Blanda allt med finhackad hasselnöt. Grädda i 200C i ca 30 minuter. Låt svalna en liten stund. Stryk på glasyr och strö över grovhackad hasselnöt.
Tack till familjen Lindstrand för receptet!
3 comments:
Hej! Ser ut som en fantastisk kaka! Jag älskar allt med hasselnöt och choklad, måste prova. Kul att du övningskör! Jag tog mig också i kragen och började i november, gjorde teorin idag! Snart blir det uppkörning! Måste säga att jag är lite chockad över att lilla jag trots allt kan köra bil.
kram Anneli
Hej Anneli. Tack för din kommentar. Ehh, är du A Hyökki eller någon annan? Välkommen tillbaka!
Är det någon som testat? Berätta gärna!
Post a Comment